Dämpa ljud i ditt hem

Dämpa buller i ditt hem

6a00d834539bb769e20115722441ae970b-pi

Ibland vill man sänka ljudnivån på en plats, men kan inte göra det genom att påverka det faktiska ljud som skapas, utan måste dämpa ljudet på andra sätt. Det är inte en omöjlighet, och det finns flera sätt man kan göra det på. Ljudisolering har det forskats i mycket och länge, eftersom att siffror visar att man arbetar betydligt bättre i en miljö där ljudet är dämpat.

Det här är några sätt som du kan sänka ljudnivån på exempelvis ditt kontor med:

–    Ljuddämpande tavlor. Det här är förmodligen det tjusigaste sättet att dämpa ljud på. Vill man inte ha vita ljuddämpande tavlor så finns de i andra mönster och färgar.

–    Mattor. Få saker dämpar så effektivt som mattor, och vill man ha ordentlig ljuddämpning kan det effektivaste vara att ha heltäckningsmattor. Då får man istället frågan med att de är lite kluriga att rengöra

–    Äggkartonger på väggarna. Ett mindre elegant recept med besked, men för exempelvis det amatörspelande rockbandet är det inte så dumt till att klä replokalen med. Att få tag på äggkartonger kanske inte är det lättaste, men ni kan försöka göra en deal med den lokala sopstationen eller kanske ännu bättre, den lokala mataffären? Ett alternativ är också att försöka göra en deal med den fabrik som gör äggkartongerna.

–  Tjocka gardiner. Ljud studsar inte emot tyg. Tjocka gardiner absorberar ljud och buller.

–  Walk-In-Closets. Använd det öppna bullriga utrymmet under trappan tex för att bygga en walkincloset som du klär med mattor, tyger,tavlor för att minska bullret.

Det finns fler ljudabsorbenter än såhär, men ovanstående är de mest klassiska. Beroende på vilka behov man har och vilken budget man har att täcka dem med. Prova att googla “ljudabsorbenter” så bör du få fler svar på vilka dina alternativ är. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *